Pages Navigation Menu
youtube dailymotion vk twitter instagram

despine

Elifdžan Ongurlar – Decembar 2017, Hurijet

Elifdžan Ongurlar – Decembar 2017, Hurijet

Elifdžan Ongurlar, koja je već kao mlada uspela da dobije zahtevne uloge u nekoliko projekata, gledaoci mogu da vide u novoj seriji „Za moje kćerke“, koja se emituje na Kanalu D. Ongurlar, koja kaže da je dugo čekala na ovaj projekat ali da se čekanje isplatilo, dodaje i da je za nju velika čast što ima priliku da glumi zajedno sa Fikretom Kuškanom.

Nek je sa srećom s novim projektom „Za moje kćeri“. Kako si postala deo ovog projekta?

-Hvala. Nakon prethodnog projekta, vodila sam nekoliko pregovora, pročitala sam dosta scenarija. Neki su mi se dopali, a za neke nisam smatrala da će doprineti mom daljem usavršavanju. Nije mi se dalo da glumim ono što bih htela. Međutim, onda sam dobila ponudu za seriju „Za moje kćeri“. Projekat mi se jako dopao, tako da sam ga odmah prihvatila.

U seriji igrate lik Sumru. Šta ste osetili onog trenutka kad ste dobili scenario?

-Da je ovaj scenario ranije mogao da dospe u moje ruke, da sam mogla prvo da ga pročitam pa da me potom pitaju koji bih lik želela da tumačim, rekla bih Sumru. Zato sam i bila uzbuđena što su producenti odabrali mene za ovu ulogu.

Zašto?

-Zato što je Sumru drugačija. Ona je ekstrovertna, kategorična, nezavisna, ima samopouzdanje, etična je. Tvrdoglava je, ali osećajna. To će više doći do izražaja u narednim epizodama.

U seriji imate četiri sestre. Da li zaista imaš brata ili sestru? Kako uspevaš da dočaraš taj osećaj sestrinstva?

-Ne, nemam. Ja sam jedinica. Ne mogu da kažem da sam imala problem s tim, jer iako sam jedinica, porodica me je učila da sve delim. Zbog toga sam uvek svoje prijatelje i rođake doživljavala kao svoju braću i sestre. Sa sestrama u seriji sam bliska i u privatnom životu, tako da mi nije problem da dočaram taj osećaj sestrinstva.

U seriji, lik tvog oca Jašara tumači Fikret Kuškan. Kako je raditi s njim?

-Šta god da kažem za Fikreta Kuškana, malo je. On je izvanredan glumac. Nemoguće je ne diviti se načinu na koji oživljava lik pred kamerama, njegovoj mimici, govoru tela. Za mene je velika čast što glumim s njim. Pažljivo ga posmatram i pamtim sve što kaže. Učim od njega.

Dolaziš iz porodice umetnika. Da li si imala taj pritisak da moraš da postaneš glumica?

-Moj otac je moj prvi učitelj i moj najveći kritičar. Dosta toga sam naučila od njega. Moje detinjstvo su obeležili pozorište, opera, balet, koncerti… Nisam imala pritisak, ali su mi roditelji pružali podršku, tako da sada uz pomoć njih, glumu doživljavam kao svoj stil života.

Koji su tvoji dalji ciljevi?

-Do sad sam glumila u jednom filmu i četiri serije. Svaka uloga mi je pružila nova iskustva, međutim tek sam na početku puta. Želela bih da iznesem jedan ženski lik koji ima dubinu, u kom su i dobro i loše. Pokušavam da svoje slobodno vreme iskoristim gledajući filmove, čitajući brojne scenarije, kako bih uspela da dublje istražim lik žene.

Za kraj, šta imaš da poručiš gledaocima serije „Za moje kćeri“?

-Serija „Za moje kceri“ prikazuje našu svakodnevnicu. U njoj nema imaginarnih likova. Takve ljude srećemo svakog dana. Otac koji živi za svoju decu, sestre, komšije, dobri i loši ljudi, žena poražena pohlepom… Ukratko, naša današnjica. Gledaoci možda pronađu sebe u ovoj seriji. Vidimo se svakog utorka na Kanalu D.