Pages Navigation Menu
youtube dailymotion vk twitter instagram

despine

Ibrahim Čelikol – Januar 2018, be MAN

Ibrahim Čelikol – Januar 2018, be MAN

Sve nas je impresionirao od trenutka kad je došao na set. Pred nama je divan čovek, sa izvanrednim fizičkim izgledom. Ljubazan, prirodan i prezgodan. Potpuno posvećen poslu. Toliko je profesionalan da se snimanje završava za tri sata. Kad se udruže Hakanova i Ibrahimova energija, onda dolazi do fantastičnih slika o kojima će se sigurno pričati. Proniče u sagovornika svojim divnim pogledom. Igrao je mnoge glavne uloge, ali ovaj put je drugačije. On je Ferhat iz serije “Crno bela ljubav” koja se emituje na Kanalu D. Pomalo je tajanstven, možda nedostižan, emotivan, talentovan, poštuje svoj posao, izvrstan glumac, nestvaran čovek. On je Ibrahim Čelikol.

Kažu da si luda glava. Koje su tvoje granice u tom ludilu?
– Ja sam jedan od onih koji vole slobodu. Kada mi poraste adrenalin, tada onda ne postoji ograničenje, granica moje ludosti. S godinama postajem sve ludji i bez pameti.

Koja ti fraza pada na pamet, kada je u pitanju život?
– Prihvati ozbiljno. Zivi onako kako ti dusa zeli, jer zivot je kratak.

Da li si druželjubiv?
– Volim da budem s ljudima, da podelim svoje vreme s njima, da komuniciram, da budemo zajedno u lošim i dobrim danima…

Šta voliš da radiš kada si sa društvom u noćnom provodu?
– Da ste me to ranije pitali, odgovorio bih na drugačiji način. Sada nemam noćni život.

Po tebi, kako bi trebalo da živi jedan glumac?
– Nemam određenog odgovora na ovo pitanje. Pre svega, mi smo ljudi. Svako od nas ima neka svoja očekivanja i događaje u životu, i svi su nam važni. Kada nešto preživljavate, ne doživljavate to kao glumac, već kao stvaran čovek. No, biti poznat nosi sa sobom neku odgovornost. Mislim da u životu mora biti sve uravnoteženo.

Da li voliš glumu? Da li si planirao da postaneš glumac?
– Otišao sam sa jednim prijateljem na kasting, i na pameti mi nije palo da ću dobiti glavnu mušku ulogu. Sve je bilo sasvim slučajno. Ali, gluma nije slučajnost ili spontanost. Treba mnogo truda i rada, ulaganja, mnogo napora, odricanja i visoka koncentracija.

No, rad je emotivan, ali čovek ne bi trebalo da prenosi svoje emocije nenamerno. Ponekad imam želju da ostavim sve, odustanem. Ali, onda nešto u tebi ne da ti mira, ne možeš da odustaneš. Onda nastaviš sa još većom željom. Ja u svojoj ulozi unosim najviše sebe. Neprimetno, imam želju da učestvujem u pozorištu ili mjuziklu. Pretpostavljam da je ovo san svakog glumca, da se nađe sa svojom publikom licem u lice i da im se preda sa emocijama.

Koju ste poslednju knjigu pročitali? Gledate li serije?
– Trenutno čitam roman “Početak”, Dan Braun. U slobodno vreme gledam nekoliko stranih serija (emisija), koje dugo pratim. Gledam i moju seriju.

Koja ja najbolja stvar koju si uradio za sebe?
– Profesija. Ona je jedan od najvažnijih izbora čoveka u njegovom životu. Lepo je što radim kao glumac. Možda ne postoji takva profesija, u kojoj se mogu dokazati i pokazati svoje emocije, kao što je ova.

Da li se neko može odupreti takvom pogledu? Da li se osećaš kao privlačan muškarac?
– Zavisi od mog mentalnog stanja. Ja sam privlačan samo kada se osećam dobro.

Kojim se sportom baviš? Kako održavaš formu?
– Igram košarku, leti i zimi plivam. Sport je deo mog života.

Da budeš čovek prirode, da živiš na selu i da budeš popularan… Kako se snalaziš sa tim suprotnostima?
– Zadovoljstvo je dobiti sve. Ne postoji logicno objašnjenje. U svakoj stvari sam pronašao određenu energiju. Sjedinjavanjem ovih razlicitih energija iz ovih suprotnosti, dobijam posebno zadovoljstvo.

Kakav si kad si zaljubljen? Koja je najvažnija stvar u odnosima?
– Da ostanete slobodni i da date slobodu. Postovanje i da budete prijatelji.

Šta tražiš kod suprotnog pola? Šta te najviše privlači?
– Jednostavna, prirodna, stvarna.

Imaš mnogo kućnih ljubimaca. Kako se osećaš kad si sa njima?
– Volim životinje, moje pse… Osećam mir kada sam sa s njima.

Omiljena uloga?
– Iz svake uloge sam naučio po nešto. Svaka od njih je doprinela nešto meni. I zato ne želim da izaberem.

“Crno bela ljubav” počela je na kanalu D i dobro se razvila. Kako se pripremaš za ovu ulogu?
– Najteže je uhvatiti ulogu. I meni je bilo tako. Dan i noć pokušavate da izvedete nešto dobro. Puno sam čitao, razgovarao sa iskusnim ljudima. Zapravo sam razgovarao sa mnogim ljudima kako bih učinio ovaj lik stvarnim. Gledao sam slične likove, ali morate sami uraditi sve ono što pokušavate da napravite. Kako vreme prolazi, kako se taj scenario otvara, postajete još otvoreniji, još više “hvatate” ulogu.

Da li i ti nisi nasmejan kao Ferhat u seriji? Jel ste slični u nečemu?
– Postoje stvari koje su nam slične. Emocije, milost, neustrašivost. Ali, ja sam inače mnogo nasmejan. Mnogo se smejem, volim da se smejem.

Birdže i ti ste sjajan par u seriji. Kako ste uspostavili tu harmoniju?
– Od početka se između nas poklopile energije. Oboje pokušavamo dobro da uradimo svoj posao, oboje stavljamo “mi” u prvi plan, a ne samo “ja”. Radimo zajedno kako bismo postigli prekrasan rezultat.

Da li je nemoguća ljubav Asli i Ferhata stravno nemoguća?
– Mislim da ljubav nije nemoguća. Volim moć ljubavi koja čini nemoguće. Ljubav ima moć da absorbuje, obnovi, ozdravi rane, izleči…

Kakva si osoba?
–  Čovek koji poznaje sebe, ali je teško objasniti. Veoma sam osetljiv (emotivan). Ustvari sam dajem odgovore na sva moja pitanja.

Gde želiš da vidiš sebe za deset godina?
– U miru, uzivajući u svom radu, sakupljajući vitalnu energiju. Da nastavim učenje, da budem uspešan. Da budem sa mojim voljenim ljudima, to želim.

Imaš li strahove?
– Najveći strah je da ne izgubiš nekog bliskog, i to prerano.

Šta je s modom? U seriji te vidimo samo u crnom.
– Volim crno-belu kombinaciju, ali nemam nikakvih ograničenja. Nosim sve boje. Pratim modu i oblačim ono što mi odgovara. U slobodno vreme nosim sportsku odeću.

Koji je najinteresantniji kompliment koji si dobio u životu?
“Ako bih mogao da izabarem drugo srce, izabrao bih tvoje.”

Interesovanje žena je veliki. Da li je to plus? Može li ovo preći u minus?
– Mislim da je to zbog eksterijera (izgleda). Da li će biti minus ili plus, mislim da karakter igra glavnu ulogu ovde. Ova zajednićka interesovanja mogu da vas zaustave ili da vas podignu visoko. Treba da si stabilan, kako bi sve to iskontrolisao.

Tvoj slogan?
– Ako se ne plašite svojih snova, onda oni nisu toliko veliki.