Pages Navigation Menu
youtube dailymotion vk twitter instagram

despine

Intervju sa glumcima iz serije “Licem u lice” – Oktobar 2017, HT Magazin

Intervju sa glumcima iz serije “Licem u lice” – Oktobar 2017, HT Magazin

Glumci nove serije “Licem u lice” dali su intervju za HT Magazin govoreći o svojim ulogama i atmosferi na setu.

Kako ste postali deo serije?
Sinem Kobal: Čekala sam neki projekat koji bi me uzbudio i to je bio “Licem u lice”. Jezik i pristup su vrlo iskreni. Pomislila sam da bi bilo interesantno glumiti Selihu u tom svetu. Čim sam pročitala scenario otpočeta je procedura i sve se odvilo jako brzo. Odmah smo otpočeli pripreme i počeli sa snimanjem.

Birkan Sokolu: Nakon filma koji sam snimio avgusta hteo sam da odvojim malo vremena na sebe. Ali promenio sam mišljenje kad sam pročitao scenario za seriju “Licem u lice”.

Taner Olmez: Kad sam pročitao scenario pomislio sam “Moram da budem deo ovoga”. Retko se nalazi ovako dobar scenario.

Ozgur Emre Jildirim: Postao sam deo projekta na audiciji. Sastanak sa režiserom je bio zabavan.

Ruzgar Aksoj: Pročitao sam scenario i mnogo mi se dopao. Mislim da je drugačije od onoga što se prikazuje na ekranu i da je vrlo hrabar projekat.

Bašak Dašman: Počela sam da se zanimam kad sam čula da će scenario pisati Ethem (Ozišik). Jednog dana su me pozvali i rekla sam: “Odmah stižem”!

Muhamed Čakir: Ponuda mi je stigla maja prošle godine. Tako sam se upoznao sa režiserom Osmanom Taščijem i otpočela je procedura.

Edže Češmioglu: Mnogo mi se dopao scenario i otišla sam na razgovor. Tri dana kasnije smo počeli snimanje. Iako se sve brzo odvilo, lako sam se uklopila. Režiser nam je puno pomogao. Kolege, takođe.

Merve Dizdar: Otišla sam na audiciju. Nakon toga je režiser pogledao jednu moju predstavu i počela je avantura.

Možete li da nam ispričate nešto o likovima koje tumačite?
Bašak Dašman: Glumim paviljonsku pevačicu. Ima neku grubost u sebi. Život ju je stavio na mnogo ispita, ali je u suštini dobronamerna i puna ljubavi.

Sinem Kobal: Seliha ima realne poglede na život, misteriozna je, svojeglava, spolja gledano hladna. Sama se bori kroz život, pokušava da opstane i uspeva u tome. Vremenom ćete videti kako je Seliha stekla takav stav prema životu. Ranjena je, ali uprkos svemu je uspela da ostane na svojim nogama. Najveše me je to inpresioniralo, njena priča i njen stav prema životu. Užitak je predstaviti gledaocima priču o toj jakoj ženi.

Birkan Sokolu: Džino je jaka ličnost. Crpi snagu od trauma iz detinjstva. Gubi oca u petnaestoj godini života koga je smatrao herojem i život mu se okrenuo naopačke, ostao je sam. Preuzima odgovornost za majku i mlađeg brata. U životu ga održavaju njegovi prijatelji.

Taner Olmez: Aleko je najmlađi u bandi. Zanimaju ga računari i električna tehnologija. Njegov svet i  motivacija je muzika.

Ozgur Emre Jildirim: Tatar je jedan od “najšarenijih” likova. Simpatični psihopata. Džinov najbolji prijatelj.

Ruzgar Aksoj: Ender je karakter kakvog prvi put srećem u ponudama. Čudan je i ima dileme. Selihin načelnik je i istovremeno je zaljubljen u nju.

Muhamed Čakir: Pošto je moj lik pekar, morao sam da naučim to kako bi bilo realnije. Pohađao sam i časove violončela, pošto svira taj instrument.

Edže Češmioglu: Zejnep je slatka devojka koja planira brak i radi u istoj stanici sa svojim verenikom. Nakon jednog događaja njen život će se potpuno promeniti.

Merve Dizdar: Ješim je odrasla bez majke. Odrasla je automehaničarskoj radnji s ocem. Voli automobile i može da popravi svaki kvar. Voli brzinu i ima mušku narav. Pošto je odrasla s muškarcima, garderoba i način ponašanja su joj takođe muški. Zapravo je emotivna i navina, ali to dobro krije. Ne znam hoće li izaći to na površinu.

Šta najviše volite na liku koji timačite?
Taner Olmez: Volim kod Aleka to što nikad nije besposlen. Postavlja prava pitanja. Skoncentrisan je na rešavanje problema, umesto da zbunjuje ekipu.

Sinem Kobal: Kod Selihe volim što uprkos svemu nije prestala da se bori u životu.

Birkan Sokolu: Volim Džinov stav i njegov odnos s drugim ljudima. Duboko je vezan za prijatelje, porodicu, ženu koju voli. Jak je čovek, ali to ne znači da je hladan. Užitak je glumiti karaktera koji ima mnogo strana.

Ozgur Emre Jildirim: To je lik za koga ne znate šta će uraditi za dve sekunde. Može bez razloga da se smeje, da plače, da razbaca sve.

Ruzgar Aksoj: Ender je jak, ali je važno na šta će usmeriti svoju snagu. Može da bude zaslepljen.

Bašak Dašman: Najveći utisak mi je ostavila njena ljubavna priča. Vrlo je čudna.

Muhamed Čakir: Najviše mi se dopala njegova beskrajna vezanost za prijatelje.

Edže Češmioglu: Najviše mi se sviđa promena. Na početku je sve za nju bilo ružičasto. Ali nakon onoga što joj se desilo promenila je stil života, način razmišljanja i ponašanje. To me je privuklo. Jer se ne susreće često takva promena.

Merve Dizdar: Ima mnogo zidova. Posebnija je u odnosu na ono što prikazuje. To obožavam. Vremenom će njen lik dobiti na težini.

Mislite li da će se gledaocima serija dopasti?
Edže Češmioglu: Mislim da će gledaoci osetiti našu iskrenost i elektricitet. Svaki od likova ima dva posebna sveta. Kako gledaoci vremenom budu otkrivali to još više će zavoleti seriju.

Sinem Kobal: Vrlo smo uzbuđeni. Volimo priču i uživamo u zajedničkom radu. Nadamo se da će se to odraziti na gledaoce.

Birkan Sokolu: Mislim da se mogu povezati sa likovima i njihovim pričama. I akcione scene mogu privući pažnju gledaoca.

Taner Olmez: Vrlo smo uzbuđeni. Mislim da će se dopasti gledaocima. Divan scenario, divna režija, divna ekipa glumaca. Sve zavisi od gledaoca, naravno.

Ozgur Emre Jildirim: Serija je vrlo dinamična, iznenadiće ih. Očekuje ih serija puna iznenađenja.

Ruzgar Aksoj: Gledaoce čeka raznobojna serija, puna akcije.

Bašak Dašman: Ima akcionih, napetih i dramskih scena. Svaki lik ima dobru priču. Svaki od njih je serija za sebe. Toliko im je dobra priča. Gledaoci će biti zadovoljni.

Muhamed Čakir: TIMS&B je stvarno osnovao dobru ekipu. Svi su sigurni u svoj posao, to uliva poverenje
glumcima i to se odražava na posao. Nemam sumnje da će četvrkom uveče prikovati Tursku za male ekrane.

Merve Dizdar: Vrlo smo uzbuđeni. Mislim da će se dopasti gledaocima. Divan scenario, divna ekipa, divna
režija. Sve je na gledaocima.

Jeste li uzimali posebne časove zarad uloge?
Sinem Kobal: Seliha nije lik koga je lako oživeti. Odlična je načelnica i dobro se bori. Zato sam pohađala časove borbe i upravljanja vatrenim oružjem. I nastavljam.

Birkan Sokolu: Džinov hobi je sviranje usne harmonike. Na tome sam radio. Već par godina pohađam časove boksa, nastavio sam i sa tim.

Taner Olmez: Nisam pohašao nikakve časove. Aleko sluša muziku, Di džej je, a to mi je pomalo poznato. Nisam se osećao kao stranac u Di džej kabini.

Ozgur Emre Jildirim: Pohađao sam časove boksa.

Ruzgar Aksoj: Ender jako dobro upravlja pištoljem. Zato sam pohađao časove upravljanja vatrenim oružjem.

Merve Dizdar: Dve nedelje sam pohađala časove vožnje i popravke automobila. To je bilo divno iskustvo. Osećam se srećnom.

Kako je na setu? Uklapate li se sa ekipom?
Ruzgar Aksoj: Režiser Osman Tašči dobro poznaje psihologiju glumaca, pozitivan je i prisan. Svi mislimo da će projekat biti odličan. Glumci i ekipa sarađuju skladno.

Sinem Kobal: Uživanje je. Postoji odlična sinergija između ekipe ispred i iza kamera. Uživamo u zajedničkom radu.

Birkan Sokolu: Zaista smo srećni na setu. Veliki je konfor kad se glumci i ekipa brzo povežu. Nadam se da će se naša sinergija oslikati i na gledaoce.

Taner Olmez: Srećni smo na setu. Sve je u redu. Imamo neverovatnu sinergiju. Znao sam da će ovo biti odlično.

Ozgur Emre Jildirim: Vrlo je lepo na setu. Svi se dobro slažemo, od tehničkih radnika do glumaca. Postoje scene u kojima nismo mogli da zadržimo smeh.

Merve Dizdar: Kao što sam vam rekla, sve je odlično. Trčeći idem na set.

Bašak Dašman: Svi su talentovani. Glumim sa kolegama koje sam odranije pratila i koji mi se dopadaju. Imam sreće po tom pitanju.

Edže Češmioglu: Atmosfera na setu je zabavna. Režiser je sladak, ekipa i kolege glumci su zabavni.