Pages Navigation Menu
youtube dailymotion vk twitter instagram

despine

Licem u lice: 1. epizoda – “Ljubav je ljubav, samo ako je nemoguća”

Licem u lice: 1. epizoda – “Ljubav je ljubav, samo ako je nemoguća”

Većina nas čekalo je početak ove serije, pa… Pre svega, zbog Ethema. Oni koji prate njegov rad i vole ga razumeju o čemu govorim. Dok oni koji nisu upoznati s njegovim radom ili ga ne vole… Hmmm…  Preskočite uvod. Red smeha, red suza, dobar scenario koji ostaje dosledan do samog kraja, dinamične epizode, kvalitetan humor, dubokoumni razgovori, odlične replike, nesvakidašnji sporedni likovi i sporedne priče i neverovatna fikcija su samo jedan od razloga što je Ethem za razliku od većinu svojih kolega uspeo da se istakne, i mogu slobodno reći, stekne svoje obožavatelje koji ga verno prate i s uzbuđenjem očekuju neku njegovu novu seriju. Tu su, naravno, i scene akcije, a smrt i bol su sastavni deo njegovih priča, jer po sopstvenom priznanju, ne voli srećne krajeve. Mene te scene akcija, usuđujem se reći, podsećaju na one iz legendarnih “Otpisanih” kad znate da će Prle i Tihi ubiti Nemce, ali vas zanima kako. Jer zaista jesu takve. Ekipa se uvek izvuče, pravda uvek pobedi, misterije se uvek reše pozitivno, pa… Gotovo do samog kraja. Ali dosta je bilo hvalospeva o Ethemu (I ne, nisam plaćena da ga hvalim). Vreme je da dam komentar na njegovu najnoviju seriju.

Upoznavanje na groblju. Simbolika ili slučajnost? Oni koji su pogledali prvu epizodu, sigurno su primetili da se glavni par upoznao ni manje, ni više nego na groblju. Bizarno, a istovremeno i genijalno. Jer ko bi ikad pomislio da će ljubav svog života možda sresti jednom dok obilazi grob nekog rođaka. Ja sigurno ne bih. I dok se priča razvija saznajemo da je on kradljivac automobila koga je život naterao na tako nešto, dok je ona policajac. Nikakve dodirne tačke, zar ne? Povrh svega kod nje postoji neka neobjašnjihva odbojnost prema muškarcima. Možda neka trauma… Pa, može li još neka prepreka na putu ka njihovom zbližavanju? O, da, i te kako može. Čovek koga Seliha smatra svojim najboljim prijateljem gine spletom okolnosti koje je Džino izazvao. A ona se, kao svaki dobri prijatelj, zaklinje na osvetu. I na kraju dolazi u naselje i iznajmljuje upravo radnju u čijem podrumu je napad na banku i isplaniran.
Da, prva nemoguća ljubav je već na vidiku.

 

Zaljubiti se u osobu koju osuđuješ? Kazna ili pouka? Znate onu izreku “Nikad ne reci nikad”? Ona svakako važi za ovaj par. Možda mnogi nisu primetili da nam oni stižu, ali je njihova prva zajednička scena svakako izazavala polemike na društvenim mrežama. Ne dati hleb ženi zato što je pevačica u paviljonu, a ti to smatraš nečasnim zanimanjem? Da, to je osuda. I kao što je Džino odmah pokušao da urazumi druga, nije ni njoj to bila želja. Videćemo se kako će se razviti ljubav za koju je Bašak (glumica koja tumači lik Ejlem) u intervjuu sa ostatkom ekipe za HT magazin izjavila da je jedan od razloga što je ona pristala da snima ovu seriju, pored Ethema (O, da, opet ja o njemu). Ali ako nešto može da se očekuje od njega (da, od Ethema), onda je to ljubav na nesvkadišanjim mestima (kao pravilo, a ne izuzetak).

I poslednji par.. Možda je ovo samo moja mašta, i možda njih dvoje nikad i ne budu spojeni u seriji. Ali ako se to desi, iskoristiću ovaj tekst da vam kažem “rekla sam”. Zejnep i Tatar. Hoće li se Zejnep zaljubiti u ubicu svog dragog, a da u to ne posumnja? I hoće li njihova ljubav zapravo postići onu najveću brojku na skali nemogućeg? Jedva čekam da vidim.

Iako sam prvenstveno mislila da opišem potencijalne nemoguće ljubavi u seriji, kako i stoji u samom naslovu. Ne mogu a da ne pomenem celokupan utisak. Postoje neke greške, tačno je. Doduše ne znam kome bih ih pripisala, scenaristi ili režiseru, možda glumcima… Ali nečija nepažnja koštala ih je dosta podrugljivih komentara na društvenim mrežama. Kako Čagdaš rođen 2002. godine, može da ima 18 godina danas? Neko se malo zaračunao, ali ja ću kao potpuno pristrasna osoba kad je u pitanju ova serija (da, priznajem da jesam, ako to već niste shvatili iz ovog teksta) da kažem da mi to nije smetalo. Nadam se samo da će sledeći put koristiti digitron. Tu je naravno i pitanje, mora li banka da se pljačka u sred bela dana ili je možda noć bila bolja opcija. Ali onda serija gubi na poenti. Jer to je isto kao pitati, da li je mogao Džinov otac da izbegne smrt i samim tim Džino bi bio potpuno druga osoba (možda Selihin kolega, pa bi njihova ljubav bila moguća) ili zašto je Romeo morao da popije otrov pre nego što se Julija probudila? Zašto jednostavno kad može komplikovano, zar ne? Takvo pitanje je naročito suvišno kad je u pitanju glavni zaplet neke serije. Zašto? Zato što serije bez toga ne bi bilo serije. Ni o glumi Sinem Kobal se nije malo polemisano. Moram da priznam da je prvi put gledam. Takođe da me nije oduševila, ali postoje i gori slučajevi (opet ja pristrasno). I naravno, tu je i uloga hladne žene koja tumači, pa verovatno da je sve to doprinelo onome čemu smo videli.

Pa eto, sad svi znamo formulu ljubavi. Mora da je nemoguća, pa slobodno komplikujte, momci i devojke.

Autor teksta: Sumnjiva Lejdi