Pages Navigation Menu
youtube dailymotion vk twitter instagram

despine

Nilaj Deniz – Septembar 2017, Hurijet

Nilaj Deniz – Septembar 2017, Hurijet

Sjajna zvezda novih generacija. Došla je u Istanbul sa 17 godina, mislila je da neće uspeti, jako je plakala i bojala se. Ali se nije predala. Hrabro je nastavila put. Nilaj Deniz, koju trenutno gledamo u seriji “Svitac”, gde igra vozača taksija, po imenu Asli.

 

Sve je počelo sa takmičenjem lepote, u kojem ste učestvovali sa 16 godina?

-Da, moja majka je htela da učestvujem.

To jest, razlog zbog kog ste postali glumica, takođe je vaša majka?

-Da, moja majka je uvek htela da postane glumica, ali nije postala. Zato, otkad se sećam, uvek mi je govorila: “Bićeš glumica”.

Odrasli ste pod pritiskom te majčine želje?

-Ne, to nije bio pritisak. To mi je dalo hrabrosti da načinim prvi korak. Na tom takmičenju sam dobila titulu “Lice Ankare”. Tada je u Ankari trajalo snimanje “Behzata Č”. Sa nekoliko prijateljica sa takmičenja lepote, otišli smo na sastanak. Predložili su mi malu ulogu. Tri dana sam radila na snimanju, bilo je jako zabavno. Potom sam krenula sa snimanjem serije “Ljubičice”. Tada sam se i upoznala sa svojim menadžerom Rezanom Čankirom. To je bio preloman trenutak za mene. Do 12. godine sam rasla u malom gradu Seke. Potom Ankara, Eskišehir… A nakon tog poznanstva poslednja stanica je bila Istanbul.

Kada ste stigli u ovaj grad, rekli ste: “Pobediću te, Istanbule”?

-Nikako. Imala sam 17 godina. Prvi put kad sam došla, izgubila sam se usred Taksima. Sve mi je delovalo preveliko. Jako sam plakala, mislila sam da ništa neću uspeti. Ali vremenom, strah je prošao i nastupila je hrabrost.

Gde je bio vaš otac kada se sve to dešavalo?

-Moji roditelji su se rastali, još dok sam bila dete. Ostala sam sa majkom. Otac je živeo u Nemačkoj, zato se nismo viđali često. Kada sam imala 10 godina, majka se po drugi put udala. Jako je dobar čovek. Možete me smatrati nesrećnom po pitanju porodice, ali smatram da je sve što sam preživela, napravilo od mene osobu koja ume da ceni život i da stoji na sopstvenim nogama.

U seriji “Svitac” igrate ženu vozača. Kakav je po vama položaj žena u Turskoj?

-Biti žena je jako teško.

Da li se dešava da zbog toga ograničavate sebe u nečemu?

-Ne ograničavam. Ali se dešava da dva puta razmislim pre nego načinim korak. Uvek se trudimo da ne damo povoda koji će dovesti do nesporazuma. Zato žene moraju stalno da skrivaju sebe. Ne može se prihvatiti da žena mora da se krije i bude izolovana.

Kada ste živeli sa majkom, jeste li bili podvrgnuti društvenoj osudi, pritisku?

-Takvi i slični psihološki pritisci žive u društvu. Najstrašnije je videti kako život postaje sve komplikovaniji, dok bi trebalo da bude lakši.

Po vašem mišljenju, zašto smo postali takvi?

-Svaki dan među vestima je vest o nasilju ili napadu. Nije jasno kako to nazvati, nemoći ili strahom, ali niko se ne bori protiv toga. I niko ne zna šta će mu se desiti. Dosta mi je te mržnje. Svaki put kad uđem na tviter, izađem uplakana.

Postoji li nada za bolje?

-Naravno. Nada je hleb siromašnih.

Sada u glumi postoji određena premijer liga, u kojoj se nalaze glumice poput Beren Sat, Tube Bujukustun. Gde vidite sebe? Da li biste ušli u tu ligu?

-Nije važno doći do nečijeg nivoa, važno je da stvoriš svoj. Moji ciljevi su vezani samo za mene. Neophodno je da nadmašim samu sebe, a ne nekoga drugog.

Sa 24 godine, usred karijere, odlučili ste da se udate. Da li je to prava odluka?

-To nije moguće planirati. Sve je predivno počelo, prihvatila sam to iz sveg srca. Kada si zaista zaljubljen, ne misliš o stvarima poput: “Imam posao sada, moram da postanem poznatija”. Kada dođe ljubav, ona ne spada u tvoje planove.

Vaš dragi je kamerman. Šta je kompleksnost rada u istom sektoru?

-To ne utiče na odnos kod kuće. Ali dosta učimo jedno od drugog na poslovnom planu.

Nilaj Deniz je takođe dala komentar na to što je fanovi upoređuju sa Gulšen Bubikoglu.

-Samo pomislite… Svetska lepotica Gulšen Bubikoglu, neka joj je laka zemlja, i džentlmen bez premca Tarik Akan. Oni su za mene neverovatan par tog vremena. Možemo godinama da gledamo njihove filmove, i da nam nikada ne dosade. I znamo napamet njihove replike. Vreme prolazi, počinješ da radiš u istoj oblasti, i čak ti kažu da ličiš na Gulšen Bubikoglu. Ona je jedna od važnijih ličnosti filmske industrije. Ponosim se time što u nama vide sličnost.