Pages Navigation Menu
youtube dailymotion vk twitter instagram

despine

Nur Fetahoglu – Novembar 2017, Milijet

Nur Fetahoglu – Novembar 2017, Milijet

Dugo vas nije bilo. Za fanove “Či” je bilo iznenađenje.

-Zapravo je i za mene bilo iznenađenje. Opisujući mi lik, pitali su me: “Ovakva uloga će biti, da li bi htela da igraš u “Či”?” Lik je bio tako uzbudljiv, da sam odmah pristala.

Sa kojim likom ćete izaći pred gledaoce?

-Bilur je drugačiji lik koji se ne viđa često na ekranu. Bivša devojka Džana Manaja, jedna od žena koja mu je loše uticala na život. U poslu je jako uspešan fotograf. Lepa, uglađena i kul žena. Zbog problema u braku, obratila se Džanu za konsultacije, i tako je ušla u njegov život.

Da li ste gledali “Fi”?

-Gledala sam. Čak mogu da kažem, da je to jedan od najboljih projekata koje sam gledala u poslednje vreme.

Kako je proteklo snimanje?

-Mert Bajkal je moj stari režiser, radili smo zajedno za vreme “Veličanstvenog stoleća”. Tako da se dobro poznajemo. Pošto sam se kasnije pridružila projektu, možemo reći da je naše poznanstvo postala velika prednost. Nadam se da smo uradili dobar posao. Nije me bilo dve godine na ekranima nakon “Filinte”, vratila sam se dobrim projektom. Uzbuđena sam.

Da li vam je nedostajao set?

-I te kako. Čak mi je karavan nedostajao. Volim svoj posao, volim da radim. Povratak mi je odlično došao, sa svim teškim i lakim aspektima.

Da li trenutno imate neke druge projekte? Kakav projekat čekate da biste se vratili na tv ekrane?

-Projekat koji će zadovoljiti moju dušu. Imam kćerku, i vreme provedeno sa njom za mene je vredno. Bez obzira koliko volim svoj posao, za mene je važnije da Elisa odrasta u zdravom okruženju. Želim da se osećam opušteno u trenucima koje provodim daleko od svoje kćerke.

Da li ste promenili svoje kriterijume?

-I ranije sam bila probirljiva. Ali sad je tu i zamisao da mogu to da gledam ponosno s ćerkom u budućnosti.

Čime ste se bavili dok ste bili udaljeni od glume?

-Odgajala svoje dete. Lično sam se bavila njome, trudila se da provedemo svaki trenutak zajedno. Celo leto smo proveli u prirodi u Fethije. Jako volim prirodu, i želim da moja kćerka raste u prirodi.

Šta se promenilo u vašem životu nakon što ste postali majka?

-Zapravo ne mogu da nazovem taj osećaj koji proživljavam. Sazrela sam, stojim čvršće na nogama. Pre toga sam donosila ishitrene odluke, delovala sam iznenada. Uz kćerku sam postala smirenija, opuštenija. Ne želim da Elisa raste usred rasprava, buke ili previranja, želim da odraste u mirnom okruženju slušajući sebe.

Da li biste želeli da vaša kćerka postane glumica?

-Dok sam bila trudna sa njom, radila sam sve dok do porođaja nije ostalo mesec i po dana. Verujem da deca osećaju sve, dok su još u majčinom stomaku. Mislim da je kreativno dete, ona crta, voli olovke, i kamere takođe. Ne ograničavam je. Moj otac je mene ograničavao, izrazila sam želju da budem glumica, ali se dugo vremena nije složio. Ali naravno, to što plačući gleda moj posao, ne menja stvarnost.

Neko vreme ste radili u banci. Da li je to bio svestan izbor ili se porodila umešala?

-Čista slučajnost. Moja starija sestra je bankar. Studirala sam na fakultetu modnog i tekstilnog dizajna, a ona na ekonomskom. Jednom sam otišla kod sestre na posao, i viši menadžer me je pitao: “Zašto ne radiš u banci?” Onda sam polagala ispit, prošla sam i počela da radim u banci.

Posao voditelja je takođe došao slučajno?

-I to je slučajnost zaista. Kad sam otišla kod druge sestre voditelja na posao, pitali su me: “Hajde, probaj i ti”. Probala sam i uspelo je. Zapravo sam oduvek htela da glumim. Hvala Bogu, mogu da radim posao koji sam želela.

Kako protiče brak? Običan život prija čoveku.

-Odlično, sve je u redu. Ja ionako volim kuću, da prijatelji dolaze kod mene, kod kuće sam opuštena.

Vrlo ste vitki. Kako uspevate da održite formu?

-Moja kćerka je jako aktivna, trčeći za njom zaboravim da jedem. Nisam se trudila posebno da skinem kilažu nakon porođaja, a zapravo sam nedavno počela ponovo da se bavim sportom. Svima koji žele da smršaju, mogu da pošaljem Elisu. (smeh)

Projekti u kojima ste igrali, gledaju se i u inostranstvu. Imate dosta arapskih fanova. Kakve komentare dobijate?

-Jako lepe. Prvo iznenađenje sam doživela u Londonu. U trenutku kada su me na ulici oslovili sa Nur. Znali su me po ulozi u “Zabranjenom voću”, onda je “Veličanstveno stoleće” odvelo moju karijeru u drugu dimenziju, mnogo šira publika me je upoznala. To je dokaz da su to pravi projekti, projekti koji su privukli pažnju.

Nesebična ljubav, nagrade… Da li vas je ikada zanela magija posla?

-Nije nikada. Reakcije iz stranih zemalja su toliko lepe da me one svakako motivišu. Više od toga mi nije potrebno. Zato što je to riskantna tačka. Naš posao je takođe rizičan. Danas možemo da dostignemo velike visine, a sutra ako posao ne uspe, možete se u trenutku spustiti.