Pages Navigation Menu
youtube dailymotion vk twitter instagram

despine

Serije koje su obeležile sezonu 2016/2017

Serije koje su obeležile sezonu 2016/2017

U susret novoj sezoni izdvojili smo za vas deset serija po kojima će se pamtiti prethodna sezona. Od nekih smo morali da se oprostimo, neke ćemo idalje gledati ove sezone.

10. mesto

HRABAR I LEPA 

Nažalost, ova serija je bila razočarenje za većinu. Iako smo mnogo očekivali zbog Kivanča Tatlituga i Tube Bujukustun, dobili smo likove koji “ne piju vodu” i nisu dovoljno uverljivi, priču koja kao da je raštrkana, naročito nakon odlaska scenaristkinje Edže Jorenč. Da ni producenti nisu bili oduševljeni serijom govori činjenica što je  dobila svoj završetak na kraju sezone, iako je bilo očekivano da će dobiti drugu sezonu i uprkos činjenici da jedna od vodećih produkcijskih kuća koja stoji iza ove serije u tom trenutku nije imala nijednu seriju koja ide u narednu sezonu. Ono po čemu ćemo ovu seriju ipak pamtiti je svakako par Kivanč – Tuba.

9. mesto

ISTANBULSKA NEVESTA

Serija u kojoj glavne uloge dele Asli Enver i Ozdžan Deniz počela je emitovanje sasvim solidno. Iako priča nije ništa neviđeno, dobra tematika i gluma uspeli su da privuku sve koji su ovu seriju počeli da prate. Mnoge je oduševila gluma Asli Enver. Pokazala je da je dobra glumica time što je svako osećanje duboko doživela i prenela na gledoace. Uspehu serije doprinela je i fantastična gluma Ipek Bilgin u ulozi Esme Boran.

8. mesto

PESMA ŽIVOTA

Oprostili smo se od “Pesme života” nakon 2. sezone. Na početku serije Hulija je rešena da se osveti Kerimu zato što ju je napustio na venčanju. Kasnije smo videli njeno: majčinstvo, odanost, ljubav, strast, prijateljstvo i još mnogo toga pozitivnog što je učinilo da je zavolimo. Burdžu Biridžik je mnogo doprinela u dočaravanju zajedljivog lika kakav je Hulija. Jedan od razloga što je serija bila gledana je i odnos oca-sina, Ahmeta Mumtaza Tajlana i Birkana Sokolua. A tu je i prijateljstvo Mahira i Hulije. Nemac Mahir koji je došao za Hulijom u Istanbul zadobio je ljubav gledaoca. Scene Burdžu Biridžik i Olguna Tokera ušle su u spisak nezaboravnih.

7. mesto

OBEĆANJE

“Obećanje” ne samo da je jedna od uspešnijih vojno-akcionih serija koje su počele prethodne sezone, nego je uprkos “Insajderu” koji je već imao svoju publiku ponedeljkom uspela da zadobije srce gledaoca i dobar rejting koji joj je osigurao drugu sezonu. Jedan od razloga što je serija gledana u Turskoj svakako su Tolga Saritaš i poruke o jedinstvu vojske i osećaju patriotizma koji serija budi tamošnjoj publici. U nezaboravne scene ušli su obračuni između Tolge Saritaša i Serhata Kiliča.

6. mesto

TI SI MOJA DOMOVINA

Projekat koji je ponovo spojio Berzguzar i Halita u priči o borbi za spasenje postao je jedan od nezaboravnih prethodne sezone. Pored njih dvoje i nizu drugih poznatih glumaca, pažnju gledaoca privukli su i mladi glumci. Pa je tako hemija između Miraj Daner i Borana Kuzuma očarala sve koji su gledali seriju. HiLeon su neretko bili jedan od najkomentarisanijih parova na društvenim mrežama.

5. mesto

ERTUGRUL

Serija koja je već tri sezone na samom vrhu gledanosti u Turskoj. Nijedna serija u konkurenciji nije uspela da je skine sa trona najgledanije serije u sredu. To je bio povod da nakon završetka poglavlja o Ertugrulu serija dobije i četvru sezonu sa izmenjenom glumačkom postavom i nastavkom priče o Osmanu Gaziju.

4. mesto

MAFIJAŠI NE MOGU UPRAVLJATI SVETOM

Iako nije osvojila našu publiku, EDHO spada u jednu od najgledanijih saga o mafijašima u Turskoj. Sa stalnom publikom koja ih je postavila na sam vrh gledanosti u utorak.

3. mesto

CRNA LJUBAV

Priča o nemogućoj ljubavi Kemala i Nihan je mnoge očarala i prikovala za ekran. A u prethodnoj sezoni se ova serija i oprostila od gledaoca nakon dve godine emitovanja. Osim njihove ljubavi, serija će se svakako pamtiti i po Emiru Kuzdžuoglu i nesvakidašnjem kraju.

2. mesto

INSAJDER

Svi koji su gledali seriju zavoleli su priču o braći Sarpu i Mertu. Osim sjajnih mladih glumaca, seriju je obeležila i gluma veterana kakav je Četin Tekindor. Za sve vreme emitovanja imali su sjajnu gledanost i komentarisanje na društvenim mrežama što je navelo mnoge na pomisao da će dobiti 2. sezonu. Ali uprkos tome produkcija aj japim održala je svoje početno obećanje i priredila nezaboravan kraj serije za ovu sagu.

1. mesto

POJRAZ KARAJEL

Završetak sage o Pojrazu Karajelu definitvno se urezao u sećanje svih obožavatelja ove priče i zauzeo pozociju nezaboravnih. Oni su nam nekad bili inspiracija, nekad učili životne lekcije. Gluma Burčin Terzioglu i Ilkera Kalelija očarala je sve gledaoce i uverila u besmrtnu ljubav Ajšegul i Pojraza. Možda su otišli, ali definitivno su ostavili nezaboravne scene, likove, dijaloge, pa i čitave epizode. Serija je gotovo svim glumcima u seriji bila odskočna daska za dalju karijeru.

Tekst uz male izmene preveden sa portala Ranini